Logo
12 Απρ 2020

Είμαστε σε πόλεμο. Μπορούμε να νικήσουμε!

Post by Παντελής Οικονόμου

Κυριακή των Βαίων

Οι αποφάσεις του πρόσφατου EUROGROUP μια και μόνη ανάγνωση επιδέχονται: η υγειονομική κρίση ας εξελιχθεί σε οικονομική και κοινωνική και το κάθε κράτος μέλος ας «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» μόνο του.
Είναι η ώρα να δούμε όλοι την αλήθεια κατάματα: η κρίση δεν είναι μόνον υγειονομική. Είναι επίσης κοινωνική, οικονομική και δημοκρατική. Η αυταπάτη ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με αναγκαστικά μέτρα που περιορίζουν ελευθερίες, επ’ αόριστο, οδηγεί, δίχως άλλο, σε αυτοκαταστροφή. Είμαστε σε πόλεμο και δεν συμβιβαζόμαστε με την ιδέα της ήττας.


Τι χρειαζόμαστε
Ο καθείς και τα όπλα του λοιπόν. Χρειαζόμαστε ένα δικό μας σχέδιο με συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής:
– ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ: για την αποτροπή της διάδοσης, αλλά και την αποτελεσματική περίθαλψη όσων νοσούν ή νοσήσουν.
– ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: για την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας, ώστε η ομαλή λειτουργία της αγοράς να αποκατασταθεί, το ταχύτερο δυνατόν.
– ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: για τις έκτακτες καλύψεις όσων βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση λόγω της κρίσης.
– ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ: για την αποκατάσταση των ελευθεριών μας που τελούν σε αναστολή.
– ΔΙΕΘΝΗ: για την αποφυγή της πιο σκοτεινής ώρας που μοιάζει πιο κοντά από ποτέ άλλοτε. Ειδικότερα, μια έντιμη φωνή πραγματισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εύρισκε υποστήριξη, ακόμα και από εκεί που κανείς δεν θα περίμενε.

Πως προχωράμε
…με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες:
– Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την χάραξη πολιτικής και την εξειδίκευση μέτρων στο πλαίσιο της.
– Σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την διαμόρφωση της εθνικής μας στρατηγικής.
– Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ώστε να συνειδητοποιήσουμε τα μέτωπα που καλούμαστε να δώσουμε μάχες μέχρι να εξαλείψουμε την ασύμμετρη απειλή εναντίον μας.
– Συμμαχίες σε κάθε διεθνές forum στο οποίο συμμετέχουμε για την προάσπιση της ασφάλειας και την αποκατάσταση της ομαλότητας στην καθημερινή μας ζωή.
Έχει περισσότερη ουσία από ποτέ η ευχή…

Καλή Ανάσταση!

0 Comments

Leave a Comment