Logo
22 Σεπ 2015

Η Ιθάκη των κοψοχέρηδων (μετά τις εκλογές του ’15)

Post by Παντελής Οικονόμου

              Είναι ώρα αποτίμησης των πραγμάτων :

  • Ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες λιγότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές.
  • Τα κόμματα, με την εξαίρεση της «Ένωσης Κεντρώων», έπεισαν λιγότερους ψηφοφόρους από όσους είχαν πείσει στις εκλογές του Ιανουαρίου.
  • Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ζήτησε πολιτική η οποία αρχίζει μετά την «αντιμνημονιακή» ρητορεία και δεν εξαντλείται σ αυτήν. Δεν αρκείται στις «κατάρες» κατά του μνημονίου. Απαιτεί την έξοδο από αυτό.  
  • Οι εκκλήσεις «να γυρίσουμε στο σπίτι μας» ώστε «με τη τρίτη διερευνητική εντολή να γίνει κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων» αποδείχτηκαν χωρίς αντικείμενο. «Πάντα ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι», αλλά όλο και λιγότερο.

Εάν όλα αυτά δεν είναι δυνατή αποδοκιμασία γραφειοκρατιών σε κατάρρευση, μαζική απόρριψη του μικρού κομματισμού τους, ηχηρή καταδίκη της ανεπάρκειάς τους και «άτακτη χρεοκοπία» της κουτοπονηριάς τους, τότε τι είναι ;     

Εφ όσον κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, η ανάγκη ανασύνθεσης του κομματικού μας συστήματος έχει πια επείγοντα χαρακτήρα. Οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015 ήταν ένα ακόμα βήμα στο μακρύ δρόμο των κοψοχέρηδων προς τη Ιθάκη. Το προτελευταίο. Δεν θα παραλείψουμε το τελευταίο, τώρα που η στεριά είναι πια πολύ κοντά ! 

0 Comments