Logo
24 Σεπ 2024

Καλώς Ορίσατε!

Post by Παντελής Οικονόμου

Χθες βράδυ, εκ μέρους μου, στην συζήτηση την οποία διοργάνωσε η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ με θέμα

Ποιοι πάμε μαζί να αλλάξουμε πρόσωπα και πράγματα και πως το πετυχαίνουμε

Εκ μέρους της πολιτικής οργάνωσης ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ σας καλωσορίζω στην συνάντηση και συζήτηση μας με θέμα «Θέλουμε να αλλάξουμε πρόσωπα και πράγματα» και ψάχνουμε μαζί να βρούμε το «πως και «ποιοι;». Συνομιλητής μας το κόμμα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ».  

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας και σας καλούμε να πάρετε τον λόγο είτε είστε μέλη μας, είτε όχι, επειδή η γνώμη σας μετράει. Και για την εντιμότητα στις σχέσεις μας, ας διευκρινίσω ότι δεν οργανώσαμε την αποψινή εκδήλωση για να περάσουμε «γραμμή» -μιας και τέτοια δεν υπάρχει- αλλά για να την διαμορφώσουμε. Μαζί.

Είναι, πράγματι, απολύτως αναγκαίο -πιθανότατα επείγον- να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο στις επόμενες εθνικές εκλογές και λόγω αυξημένης αποχής να μας ξημερώσει κυβέρνηση μειοψηφίας χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση. Μονοκομματική ή συνεργασίας, με Πρωθυπουργό τον κύριο Μητσοτάκη ή πρόσωπο της επιλογής του, διαπλεκόμενη ακόμα περισσότερο με παλιούς και νέους ισχυρούς του χρήματος, με πιστωτές και συμμάχους μας να καταχωρούν οριστικά την Ελλάδα στις χώρες περιορισμένης κυριαρχίας. Θέλουμε λοιπόν να αλλάξουμε κυβέρνηση όχι μόνο επειδή δεν συμφωνούμε με την πολιτική της, αλλά και για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης. 

Ευχαριστώ τα μέλη και τους φίλους κομμάτων ανάμεσα μας, δυο από τα οποία οδεύουν προς εκλογή ηγεσίας. Ευχόμαστε «Καλή Επιτυχία» στην δουλειά τους, για την οποία βέβαια δεν μας πέφτει λόγος. Όπως «Καλή Επιτυχία και αυτονομία» ευχόμαστε σε όλα κόμματα, κοινοβουλευτικά και μη, τα οποία θέλουν, όπως και εμείς, να αλλάξουν πρόσωπα και πράγματα. Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί με κανένα από αυτά… απλώς «από κοντά και αγαπημένοι». Με πρώτο δικό μας μέλημα να βρούμε ποιοι πάμε μαζί να αλλάξουμε πρόσωπα και πράγματα και πως το πετυχαίνουμε.

Συζητήστε τα με την παρέα σας και ενημερώστε με… «Τις αγορεύειν βούλεται»!

2 Comments

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 25/09/2024 at 17:01 - Reply

Αγαπητέ κύριε Οικονόμου, ως συναισθηματικά παραμένων μέχρι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου στο περίφημο πλέον θέμα των συνεργασιών των “Δημοκρατικών κομμάτων” και την πορεία απέναντι στον “μόνιμα” ιστορικό αντίπαλο την επονομαζόμενη “επάρατη Δεξιά”.
Πιστεύω ακράδαντα ότι ορισμένες στιγμές η πολιτική είναι τόσο απλή, καθόλου σύνθετη, και τα συμπεράσματα αρκετά εύκολα και θα προσπαθήσω να το αιτιολογήσω. Αφήνω στην άκρη τον πολίτη ως υποκείμενο μιας συμμετοχής/διεργασίας. Σε επίπεδο εκπροσώπων μπορεί να μετρηθεί η δημοκρατικότητα του εκάστοτε προσώπου συμμετέχων το ίδιο σε κάποιο πολιτικό φορέα? Και απαντώ βεβαίως. Αν ο Ιστορικός θελήσει να αναλύσει την τελευταία δραματική περίοδο της κρίσης στην οποία περιήλθε η χώρα μας και τις συμπεριφορές των κομμάτων και προσώπων κατά την διάρκεια αυτής τι ακριβώς θα καταγράψει? Και απαντώ: θα έβλεπε ότι τα ήδη δημιουργημένα πολιτικά μορφώματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή) πρωτοστατούσαν αρχικά με την διχαστική τους σκέψη (εκφράσεις του τύπου Γερμανοτσολιάδες κλπ) και δευτερευόντως με προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων (ανατρέχουμε ιστορικά το 63 και στην μεταπολιτευτική ιστορία στο 89) σε κάθε γωνιά της χώρας. Δυστυχώς κάποιοι προβλέψαμε το αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής περιόδου της κρίσης και των μορφωμάτων που πρωταγωνιστούσαν σε αυτήν. Συμπερασματικά αγαπητέ κύριε Οικονόμου, το ΠΑΣΟΚ οφείλει για την ίδια την χώρα και την ιστορία του από μόνο του να πορευτεί. Να συμμετέχει με πολιτικό σχέδιο και ταυτόχρονα με ήθος και ευγένεια στον πολιτικό του λόγο να θυμίσει στους πολίτες ότι αποτελεί ένα γνήσιο Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα.

    Παντελής Οικονόμου 26/09/2024 at 05:13 - Reply

    Αγαπητέ κύριε Μακρή, μετά από 40 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία 10 κομματικά άστεγος, το ενδιαφέρον μου για την πορεία του δεν έχει εκλείψει. Άλλο αυτό, άλλο να υποδείξω στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αν και ποιες συνεργασίες θα επιλέξει. Άλλωστε τις μέρες αυτές το κόμμα αυτό βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής Προέδρου ο οποίος θα επηρεάσει και την μετέπειτα πορεια του. Στο στάδιο επιλογής Προέδρου βρίσκεται και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σε φάση αναζητήσεων βρίσκονται και άλλα κόμματα, κοινοβουλευτικά και μη. Ανεξάρτητα λοιπόν από τα τεκταινόμενα σε κόμματα, πιστεύω ότι το δημόσιο συμφέρον και η δημοκρατική τάξη επιτάσσουν την αντιμετώπιση των κρατούντων με έναν ανταγωνιστικό συνδυασμό στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα μέχρι εκεί υπάρχει μεγάλη απόσταση, τα σχετικά ανοιχτά θέματα είναι πολλά και ο χρόνος λίγος. Το πρώτο βήμα ήταν να τεθούμε όλοι και όλες ενώπιον των ευθυνών μας ώστε να δούμε και τι μπορούμε να κάνουμε, Εμείς κάναμε το βήμα αυτό και ας δούμε τώρα με ποιους θα συμβαδίσουμε!

Leave a Comment